a Te magazinod

Busz-ON Magazin

Busz-ON Magazin

A LEGJOBB BARÁTAINKKAL FESZTIVÁLOZUNK

2015. június 22. - Zsanett Bolgár

Ingyen ölelés tábla és gumicsizma is kerül a fesztiválozók hátizsákjába! A legjobb haverok a legfontosabb ”fesztiválkellékek” – derül ki a Borsodi Kingdom of Hegyalja fesztiválozási szokásokat feltérképező felmérésből. A válaszadók több mint 85 %-a a baráti körével indul neki a legnagyobb nyári partiknak.

hogyan_fesztivaloztok.jpg

A hazai fesztiválozók bulizásai szokásait mérte fel a Borsodi Kingdom of Hegyalja online kérdőíve, amely többek között arra kereste a választ, mi az elsőszámú fesztiválital, milyen az igazi fesztiválhangulat és milyen kelléket visznek magukkal a látogatók.

A "Mit csinálsz egy fesztiválon, ha épp nem egy koncerten csápolsz?" kérdésre adott válaszokból kiderül: a kitöltők ilyenkor szívesen látogatják a civil falut, mennek el várost nézni vagy éppen hűsölnek a sörsátorban, de akad olyan is – a válaszadók 4 százaléka –, aki ilyenkor varrat magára új motívumot a tetoválósátorban. Utóbbinál fontos lehet a lelki támogatást biztosító barátok jelenléte, ami könnyen megoldható, hiszen a többség (85%) a legjobb haverokkal jár fesztiválozni - bár elvétve olyan is akad, akit az anyukája kísér el (2%). 

 

Az igazi fesztiválhangulatra vonatkozó kérdésnél szinte teljesen egyetértettek a kitöltők: a szabadság és féktelen bulizás jutott eszébe a legtöbbjüknek. A nem reprezentatív kutatás arra is rámutat, hogy az igazi fesztiválarcok közel fele csakis sátorban hajlandó tölteni az éjszakákat. Bár valamivel több mint harmaduk nem is érti, miért kell egyáltalán aludni a többnapos lazulás alkalmával. Az is kiderült, hogy a leginkább várt bulik között szerepel az idén új énekesnővel bemutatkozó Nightwish koncertje, valamint a királyságba érkező Rudimental fellépése is.

A felmérés megerősítette, hogy a sör az elsőszámú fesztiválital: a válaszadók több mint 80 %-a szerint sokkal népszerűbb a nagy zenei rendezvényeken, mint a bor vagy a víz. 

A legtutibb bulikhoz természetesen elengedhetetlen kellékek is tartoznak, ami a legtöbbeknek a gumicsizma és a napszemüveg, de lesz akinek bőrbakancs, alvós mackó vagy éppen kenőmájas és ingyen ölelés tábla kerül majd be a hátizsákjába.

Borsodi Kingdom of Hegyalja
Tokaj-Rakamaz, 2015. július 15-19.
http://kingdomofhegyalja.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://buszonmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr647563496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása