a Te magazinod

Busz-ON Magazin

Busz-ON Magazin

„AZ ÜZENET A LÉNYEG” – BOGGIE A 60. EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁL DÖNTŐJÉBEN

2015. május 21. - Zsanett Bolgár

A Magyarországot képviselő énekesnő a verseny első elődöntőjében a 16 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 27-es döntő résztvevője. A tizedikként színpadra lépő Csemer Boglárka Boggie produkciója nagyszerűen sikerült, a Wiener Stadthalle tízezres közönségétől nagy tapsot kapott. Boggie kiválóan énekelt, előadása alatt látványos háttérvetítés volt. Csemer Boggie hosszú, vörös színű ruhát viselt, a színpadon négy háttérénekes, Sapszon Orsolya, Szeder-Szabó Krisztina, Dely Domonkos és Szakonyi Milán kísérte. A produkció koreográfusa Tihanyi Ákos.

boggi_fotokredit_andres_putting_1.jpg

„Derűs nyugalommal ébredtem kedden, biztos voltam benne, hogy jól fogunk szerepelni és az majd elválik, hogy az mennyire tetszik Európának. Szerencsére tetszett és ennek nagyon örülök. Az elődöntőben is az üzenet átadása volt a cél és ez szerintem maximálisan sikerült” – mondta Boggie és hozzátette: „Nagyon örültem, amikor kimondták, hogy "Hungary". Büszke vagyok a csapatomra!”

A Wars For Nothing háborúellenes dal, amelyet az előadó Sebestyén Áronnal és Bori Sára Helénével közösen írt. „Szerintem ez a téma nagyon fontos üzenet lehet az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán is, és jó, hogy Magyarország egy ilyen dallal képviselteti magát, büszke vagyok erre” - hangsúlyozta korábban az énekesnő.

Szintén bekerült a fináléba az öt kontinens örmény gyökerű énekeseiből álló Genealogy, a belga Loic Nottet, a görög Maria-Elena Kirjaku, az észt Elina Born és Stig Rasta, a szerb díva, Bojana Stamenov, az orosz Polina Gagarina, az albán Elhaida Dani, a román csapat, a Voltaj, amely a vendégmunkások gyerekeire hívta fel a figyelmet, valamint a 20 éves grúz énekesnő, Nina Sublatti.

A keddi 16 elődöntősből a tíz továbbjutót úgy választották ki, hogy egyrészt az érintett országok, valamint a kiemeltként eleve döntősök közül Spanyolország, Ausztria, Franciaország és Ausztrália részéről pontozott egy ötfős szakmai zsűri (ez még hétfőn este megtörtént), másrészt az utolsó dal elhangzása után negyedórán keresztül a tévénézők szavazhattak a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben. A kettő kombinációja adta ki a tíz továbbjutót; az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre.

Az idén Building Bridges (Hidakat építünk) szlogennel zajló dalfesztivál második elődöntőjét csütörtökön, a döntőt szombaton rendezik, a Duna TV mindkettőt élőben közvetíti 21 órától.

Forrás: MTI/MTVA

A bejegyzés trackback címe:

https://buszonmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr187478226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása